Fit Together - Fittogether.com.tr
Barbunyalı Kara Lahana Yemeği

MALZEMELER : 

1 kg karalahana

1 kase barbunya

2 büyük boy soğan

2  yemek kaşığı biber veya domates salçası

1 kase fırınlanmış mısır yarması veya bir çay bardağı pilavlık bulgur

3 yemek kaşığı sıvıyağ

acı pul biber

TARİF : 

Lahanalar ayıklanır. İyice yıkanır ve küçük küçük doğranır. Suda lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve suyu süzülür. Tencereye sıvıyağ konulur. Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salça eklenerek kavrulur. Süzdürülen lahana,haşlanmış  barbunyalar ve yarma ilave edilir. Bir - iki bardak su ile ön pişirme yapılır,  tuzu ve biberi atılır. Pişmeye bırakılır.

Suyunun çok fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Çorba kıvamında olması isteniyorsa daha fazla su eklenebilir. Yarmalar ve barbunya iyice pişince  altı kapatılır. Afiyet olsun.