Havaların soğuduğu ve salgının arttığı kış günlerinde hastalığın size uğramaması için doğru ve düzenli beslenme planı çok önemlidir. Sarımsak ise, bu planın vazgeçilmez parçalarından bir tanesidir.
Latince adı Allium sativum ve kökeni Orta Asya olan sarımsak, soğan ve pırasayla aynı familyadan gelir. Kükürtlü bileşiklerden zengin sarımsak, aynı zamanda protein, lif ve serbest amino asitler, fosfor, potasyum, çinko, selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminleri içerir.
Zengin içeriğiyle vücut direncini arttırır, detoks etkisi yaparak vücudun toksinlerden arınmasını sağlar, damar sertliğinin oluşmasını engeller, trigliserit seviyesinin düşürülmesinde doğal yardımcıdır. Salgı bezlerinin çalışmasına yardımcı olarak genç ve dinç olmayı, ömrün uzamasını sağlar.
Çiğ olarak tüketilebileceği gibi her türlü yemeğin içinde ülkemizde sıklıkla kullanılır. Bazı kişiler için kokusu sebebiyle çiğ tüketimi zor olabilir. Bütün halde fırında veya ezerek yemeklerin içine pişmeye yakın atılıp pişirilirse detoks özelliğinden bu şekilde de yararlanılabilir.
Gribe karşı savaş açmak için bu akşam bol sarımsaklı yoğurt, çiğ kereviz, kırılmış ceviz, limon ve baharatlar ile kış ayları için mükemmel bir meze yapmaya ne dersiniz?
Steve Jobs Yöntemi Toplantı : Walking Talking
İşveren Markası Olma Yolculuğu, Kurumsal Sağlık Projelerinden Geçiyor Olabilir mi?
Sumo Güreşçilerinden Öğrenilecek Dersler
Besin değeri oldukça yüksek olan avokado gerçek anlamda bir sağlık küpü
Yeterli C vitamini tüketiyor musunuz?
Kar soğuğunda sıcacık bir fincan salep ile içinizi ısıtmaya ne dersiniz?
Sağlıklı bir yaşam için hayatınıza baharat katın
İş toplantılarında mükemmel performans sergilemenin yolu sağlıklı beslenmeden geçiyor.